Summer school

Terwijl half Nederland in de zomer naar de Costa’s vertrekt, start bij NPO Campus elk jaar de NPO Campus Summer school. Een tiental presentatietalenten die door NPO Campus gescout zijn, komen een week lang naar Hilversum om ondergedompeld te worden in de radiowereld.

Vele experts helpen de Campus-gangers op weg met workshops en trainingen in radio-disciplines. Dit alles om de talenten een kick-start te geven voor een carrière op de Nederlandse publieke radio.  Denk aan interviewen, draaiboek maken, creatief denken en de kunst van het weglaten. En er wordt  geoefend in de studio's.

NPO Campus organiseerde twee Summer Schools. Veertien Summer School talenten vonden een plek binnen de radiowereld . Als presentator, maar ook achter de schermen. En die teller loopt op. Wil jij meedoen met de NPO Campus Summer School? Hou deze website en de Facebook pagina van NPO Campus in de gaten. We geven elk jaar een Wild Card weg. 

 

Sophie Hijlkema, NPO 3FM: "Tijdens de Summer school heb ik van alles geleerd over het inzetten van creativiteit, waar een programma minimaal aan moet voldoen en hoe je jezelf in kunt zetten voor publieke radio. Ik ga daarom met zelfvertrouwen mijn nieuwe nachtprogramma maken op NPO 3FM".

Sagid Carter, FunX: "Bijna alles wat ik geleerd heb is inzetbaar tijdens mijn FunX programma. Ik sta nu anders in de studio dan daarvoor".

Micha Windgassen, NPO Radio 4: "Iedere radiomaker zou moeten starten met een traject als dit. Bijna alle niveaus van radiomaken en presenteren zijn behandeld en dat geeft oplossingen voor veel situaties."