Summer school

Terwijl half Nederland in de zomer naar de Costa’s vertrekt, start bij NPO Campus elk jaar de NPO Campus Summer school. Een tiental presentatietalenten die door NPO Campus gescout zijn, komen een week lang naar Hilversum om ondergedompeld te worden in de radiowereld.

Experts helpen de Summer School-gangers op weg met workshops en trainingen in radio-disciplines. Dit alles om de talenten een kick-start te geven voor een carrière op de Nederlandse publieke radio.  Je leert interviewen, een draaiboek maken, creatief denken en over de kunst van het weglaten. En er wordt geoefend in de studio's.

Bijna twintig Summer School talenten vonden een plek binnen de radiowereld . Als presentator, maar ook achter de schermen. En die teller loopt op. Wil jij meedoen met de NPO Campus Summer School? Hou deze website en de Facebook pagina van NPO Campus in de gaten. We geven elk jaar een Wild Card weg. 

 

Sophie Hijlkema, NPO 3FM: "Tijdens de Summer school leerde ik alles over het inzetten van creativiteit, interviewen en waar een programma minimaal aan moet voldoen.  Deze week gaf me het vertrouwen om daarna op 3FM mijn nachtprogramma te gaan maken".

Sagid Carter, FunX: "Bijna alles wat ik leerde tijdens de NPO Campus Summer School is inzetbaar voor mijn 3FM programma. Ik sta nu anders in de studio dan daarvoor".

Jet Berkhout, NPO Radio 4: "Iedere radiomaker zou moeten starten met een traject als dit. Bijna alle niveaus van radiomaken en presenteren worden behandeld en levert je de oplossingen voor veel situaties."