Overzicht

Wat is NPO Campus?

Welkom. Je hebt de radio-opleiding van de Nederlandse Publieke Omroep gevonden: NPO Campus.

NPO Campus scout, traint en begeleidt de nieuwe radio talenten van Nederland. Wij bieden talent de kans om zich te ontwikkelen tot een onderscheidende, herkenbare stem op een van de radiostations van de publieke omroep.

"Radiomaken" is meer dan alleen het aankondigen van plaatjes of het oplezen van een nieuwsbericht. Hoe leid je een interview? Hoe wordt een reportage op een festival boeiend ? Hoe verbind jij je aan de luisteraar? En hoe vertel je een verhaal op meerdere media, denk aan online? NPO Campus leert je alles wat je moet weten en kunnen.

 

De publieke omroep wil een afspiegeling bieden van de Nederlandse samenleving. Bij NPO Campus streven we naar een 50/50 balans tussen mannen en vrouwen, zijn Nederlanders in de ruimste zin van het woord (dus van allerlei achtergrond) welkom in de opleiding, als ook presentatietalenten met een beperking. Het belangrijkste is dat je kunt presenteren, liefde voor muziek of actualiteit hebt en de luisteraar wat te vertellen hebt.

Angelique Houtveen, Sander Hoogendoorn, Eva Cleven, Jan Willem Roodbeen, Beitske de Jong, Carine Lacor, Thijs Maalderink, Annemieke Schollaardt,  Herman Hofman, Olivier Bakker, Cielke Sijben, Rob Janssen en Vera Siemons startten hun radiocarrière allemaal bij NPO Campus. En met hen vele anderen.

Wil jij radio maken op een van de radiozenders van de NPO? Stuur ons een demo via de mail (info@npocampus.nl). Dat kan gewoon  audio zijn, maar je mag je ook voorstellen met een YouTube-filmpje of een andere creatieve manier . Alles kan, zolang je ons laat zien wie je bent en waarvoor je staat!

Je krijgt persoonlijke feedback van ons, en wie weet is dat wel het begin van een mooie carrière op de radio.

Noëlle Beyne en Mark Versteden