Overzicht

Wat is NPO Campus?

Welkom bij NPO Campus: de radio-opleiding van de Nederlandse Publieke Omroep.

NPO Campus scout, traint en begeleidt de radiotalenten voor de radiostations van de publieke omroep: 3FM en NPO Radio 2, maar ook NPO Klassiek en FunX. Wij bieden talent de kans om zich te ontwikkelen tot een onderscheidende, herkenbare stem op een van de radiostations van de publieke omroep. Daarnaast leren we producers het vak. 

Radiomaken is meer dan alleen het aankondigen van plaatjes of het oplezen van een nieuwsbericht. Hoe zorg je voor onderscheidende content? Hoe leid je een interview? Hoe wordt een reportage op een festival boeiend? Hoe verbind jij je aan de luisteraar? En hoe vertel je een verhaal op meerdere media, dus ook online? NPO Campus leert je alles wat je moet weten en kunnen.

 

De publieke omroep wil een afspiegeling bieden van de Nederlandse samenleving. Bij NPO Campus streven we naar een 50/50 balans tussen mannen en vrouwen, zijn Nederlanders in de ruimste zin van het woord (dus van allerlei achtergrond) welkom in de opleiding, als ook presentatietalenten met een beperking. Het belangrijkste is dat je kunt presenteren, liefde voor muziek en actualiteit hebt en de luisteraar wat te vertellen hebt.

Emmely de Wilt, Angelique Houtveen, Sander Hoogendoorn, Eva Cleven, Wijnand Speelman, Sophie Hylkema, Jan Willem Roodbeen, Sander Zwiep, Jet Berkhout, Carine Lacor, Annemieke Schollaardt, Herman Hofman, Jorien Renkema, Olivier Bakker, Cielke Sijben, Rob Janssen en Vera Siemons startten hun radiocarrière allemaal bij NPO Campus. En met hen vele anderen.

Wil jij radio maken op een van de radiozenders van de NPO? Stuur ons een demo via de mail (info@npocampus.nl). Dat kan gewoon audio zijn, maar je mag je ook voorstellen met een YouTube-filmpje of een andere creatieve manier. Alles kan, zolang je ons laat zien wie je bent en waarvoor je staat!

Je krijgt altijd feedback en wie weet is dat het begin van een mooie carrière op de radio.