Overzicht

Wat doet NPO Campus?

De NPO Campus heeft verschillende manieren om talenten te werven en verder te helpen. Zo doen wij dat:

Begeleiding
De NPO Campus geeft intensieve persoonlijke begeleiding aan alle talenten binnen de opleiding. We luisteren samen met jou  je programma terug en bespreken de verbeterpunten,  we zorgen voor specifieke coaching wanneer dat nodig is en schakelen experts in voor jouw ontwikkeling. 

Beginnersklas
Voor nieuw presentatietalent organiseert NPO Campus elk jaar 5 beginnersklassen. We nodigen je hiervoor uit op basis van een leuke demo, een YouTube video of een bijzondere ontmoeting. Je hoeft geen radio-ervaring te hebben om mee te doen.

Summer school
Elk jaar organiseert NPO Campus de Summer School. Een week lang word een tiental talenten ondergedompeld in veel facetten van het radiomaken. Experts uit het vak geven workshops en je maakt vele studio-uren. Meedoen aan de Summer School kan een kick-start zijn voor je carriere op publieke radio. 

Winter school
Zien we heel veel interessant talent in een jaar, dan organiseren we  een NPO Campus Winter School. Ook dan leert een aantal talenten  in een week heel veel over al wat er toe doet bij het radiomaken. 

Workshops voor talenten
Ben je opgenomen als talent bij NPO Campus, dan wordt je getrakteerd op een groot aantal workshops per jaar. Specialisten uit het vak leren je de nodige fijne kneepjes en dagen je uit om je te ontwikkelen. 

Workshops voor opleidingen
NPO Campus verzorgt workshops op scholen. We zijn regelmatig te gast op HBO Opleidingen (journalistiek, communicatie, radio minors) en leren de studenten over presentatie (op radio) en wat daarbij komt kijken. Heeft de opleiding een radio-groep, dan kunnen studenten voorafgaande aan de workshop  een demo insturen en die wordt door ons geevalueerd. Met gericht advies dat we geven kan jij je vaak  verder ontwikkelen. Het komt  voor dat een HBO workshop de opstap is voor een talent richting NPO Campus. Wil je dat NPO Campus bij jou op de opleiding een workshop komt geven, bespeek het op school en meld je aan via: info@npocampus.nl

Personal Branding
NPO Campus verzorgt en begeleidt Personal Branding trajecten met onderscheidende radiotalenten. Gedurende een periode van zes maanden wordt een presentator die al werkt in de programmering op een publiek radiostation intensief gecoacht op statuur en signatuur.