Overzicht

Wat doet NPO Campus?

Zo begeleiden we NPO Campus talenten

Coachen
NPO Campus geeft intensieve persoonlijke begeleiding en coaching aan alle talenten binnen de opleiding. We luisteren samen met jou  je programma terug en bespreken de verbeterpunten,  we zorgen voor specifieke coaching wanneer dat nodig is en schakelen experts in voor jouw ontwikkeling. 

Beginnersklas
NPO Campus organiseert bijna elke maand een OpStartworkshop. Je hoeft daarvoor geen radio-ervaring te hebben, maar dat helpt natuurlijk wel. We nodigen je uit naar aanleiding van een leuke demo, een YouTube video of een bijzondere ontmoeting. Tijdens deze workshop leert je over de basis van radiomaken, de luisteraar, het voorbereiden, vormgeving, story-telling en mag je in de studio aan de slag. 

Summer School
Elk jaar organiseert NPO Campus de Summer School. Een week lang word een tiental talenten ondergedompeld in veel facetten van het radiomaken. Experts uit het vak geven workshops en je maakt veel studio-uren. Meedoen aan de Summer School kan een kick-start zijn voor je carriere op publieke radio. 

Workshops voor Campus talenten
Ben je opgenomen als talent bij NPO Campus, en maak je in de nachten een programma, dan wordt je getrakteerd op een groot aantal workshops. Specialisten uit het vak leren je de nodige fijne kneepjes en dagen je uit om je te ontwikkelen. Hoe ga je om met breaking news? Hoe zorg je voor een interessant gesprek met een beller in je show? Hoe zet je audio-vormgeving optimaal in? NPO Campus organiseert ongeveer 15 workshops per jaar specifiek voor de talenten. 

Workshops voor HBO-opleidingen
NPO Campus verzorgt workshops op scholen. We zijn regelmatig te gast op HBO Opleidingen (journalistiek, communicatie, radio minors) en leren de studenten over presentatie (op radio) en wat daarbij komt kijken. Heeft de opleiding een radio-groep, dan kunnen studenten voorafgaande aan de workshop  een demo insturen en die wordt door ons geëvalueerd. Met gericht advies dat we geven kan jij je vaak  verder ontwikkelen. Het komt  voor dat een HBO workshop de opstap is voor een talent richting NPO Campus. Wil je dat NPO Campus bij jou op de opleiding een workshop komt geven, bespeek het op school en meld je aan via: info@npocampus.nl

Personal Branding
NPO Campus verzorgt en begeleidt Personal Branding trajecten met onderscheidende radiotalenten. Gedurende een periode van zes maanden wordt een presentator die al werkt in de programmering op een publiek radiostation intensief gecoacht op statuur en signatuur, zodat de presentator of dj optimaal herkenbaar wordt voor de luisteraar.