Overzicht

Ik wil me aanmelden bij NPO Campus

Wat doe je om terecht te komen bij NPO Campus en hoe ziet het opleidingstraject eruit?

Je introduceert jezelf bij ons. Dat kan met een video, waarin je jezelf voorstelt en uitlegt wat jij de luisteraars wil gaan bieden, of met een demo (audio) met bijvoorbeeld fragmenten van je bestaande lokale programma of audio dat je speciaal voor ons maakt. Mail de demo of het filmpje naar NPO Campus (info@npocampus.nl). Je krijgt altijd respons met persoonlijke feedback. En misschien ontvang je een uitnodiging voor een kennismaking of een workshop.
Zijn we ervan overtuigd dat jij het in je kunt hebben, dan kom je in de vooropleiding en neem je deel aan workshops en mag je oefenen in onze off-air studio. Gaat dat goed, dan ga je op opleidingsstation KX Radio een programma maken en word je gecoacht. Ontwikkel jij je daar krachtig, dan maak je kans opgenomen te worden in de nachtprogrammering van de zender waarvoor jij gaat.

Maak je een programma in de nachtprogrammering op een van de publieke zenders, dan maak je wekelijks minimaal één eigen programma, neemt deel aan alle workshops en wordt opgenomen in het evaluatieprogramma van NPO Campus.

Die evaluaties zijn minimaal eens per maand. In die evaluaties gaan we op zoek naar jouw persoonlijk onderscheidend vermogen. Je wordt dus niet in een mal gegoten. Bij NPO Campus leer je van verschillende experts en ervaringsdeskundigen zo'n beetje alles wat er maar te leren valt. Aan het einde van het opleidingstraject weet je wie je bent, wat jou zo jou maakt en welke stijl radiomaken bij jou past. 

Heb je je aan het einde van het opleidingstraject goed ontwikkeld? Dan ben je klaar voor het grote werk en kun je overdag aan de slag als presentator bij de publieke radio.