Overzicht

Hoe kom je bij NPO Campus?

Wat moet je doen om terecht te komen bij NPO Campus en hoe ziet het traject eruit?

Begin met een sterke demo met fragmenten van je bestaande lokale programma of een demo die je speciaal voor ons hebt gemaakt. In plaats van een demo kun je ook een filmpje van jezelf maken waarin je jezelf presenteert. Mail die demo of dat filmpje naar naar NPO Campus (info@npocampus.nl). Je krijgt sowieso respons van ons met persoonlijke feedback. En misschien krijg je wel een uitnodiging. Zijn we ervan overtuigd dat jij het in je kunt hebben, dan kom je in de vooropleiding en neem je deel aan workshops en mag je oefenen in onze studio. Je maakt dan ook een programma bij KX Radio. Gaat dat allemaal soepel en ontwikkel jij je krachtig, dan maak je kans opgenomen te worden in de nachtprogrammering van de zender waarvoor jij gaat.

Wanneer je in de nacht een programma maakt, ben je "echt" opgenomen in de NPO Campus opleiding. Je maakt wekelijks minimaal één eigen programma, neemt deel aan alle workshops en wordt opgenomen in het evaluatieprogramma.

Die evaluaties zijn minimaal eens per maand, maar als je wilt, luisteren we natuurlijk vaker met je mee. In die evaluaties gaan we op zoek naar jouw persoonlijk onderscheidend vermogen. Je wordt dus niet in een mal gegoten. Bij NPO Campus leer je van verschillende experts en ervaringsdeskundigen zo'n beetje alles wat er maar te leren valt. Aan het einde van het opleidingstraject weet je wie je bent, wat jou zo jou maakt en welke stijl radiomaken bij jou past. 

Heb je je aan het einde van het opleidingstraject goed ontwikkeld? Dan ben je klaar voor het grote werk en kun je overdag aan de slag als presentator bij de publieke radio.