Micha Windgassen: 'Na een week Summerschool wist ik: DIT WIL IK!'

Ik kwam binnen als radio-noob, maar na de een geweldige én intense week NPO Campus Summerschool wist ik het zeker: DIT WIL IK!

Dinsdagmiddag 31 mei 2017 kreeg ik het telefoontje van Timo Kamst van NPO Campus "Gefeliciteerd Micha, je hebt de Wildcard voor de Summer School gewonnen en gaat een week lang ondergedompeld worden in het radiovak door de állerbesten". Ik was ZO blij! Muziek is altijd een rode draad geweest in m'n leven, en ik ben dol op praten en presenteren.

Toch besefte ik pas later dat radio iets voor mij was. Of ik het aandurfde...? De summerschool was één van de leukste, en zeker één van de meest leerzame weken van mijn leven. Kort na de Summer School mocht ik beginnen bij NPO 3FM KX om mijn vaardigheden in de studio te ontwikkelen en vorm te vinden. En ik keek eens een nachtje mee in de studio tijdens het opleidingsprogramma Voor De Dag op NPO Radio 4.

Een half jaartje na de NPO Campus Summer School kon ik zelf aan de slag bij Voor de Dag; het programma voor de early birds op Radio 4 en daarmee ben ik opgenomen in de opleiding van NPO Campus met als inzet dat ik een professionele NPO Radio 4 presentator kan worden. Een jaar geleden had ik dit nooit durven hopen - en ik knijp mezelf nog steeds voor m'n show - maar ik ben gewoon op de landelijke radio!