Dit was de NPO Campus Summer School 2017

Elke zomer organiseert NPO Campus de Summer School. Potentieel radiotalent dompelen we een week lang onder in de prachtige wereld van radio. Van de 25 talenten die in 2016 en 2017 meededen aan de NPO Campus Summer School hebben er 14 een plek gevonden in de programmering van een van de publieke zenders.  Maar wat gebeurt er nou tijdens die week?

Tijdens de week van de NPO Campus Summer School leer je allerlei onderdelen van het radiomaken. Hoe doe je een interview? Hoe bedenk je een goed radiospelletje? Waar liggen mijn onderscheidende vermogens? Of hoe maak je een goed draaiboek? 

Het zijn een paar van de dingen die je leert. Een aantal deelnemers van afgelopen jaar leggen je graag uit hoe zij de week ervaren hebben: 

Coen van den Braber 
"Elke minuut op de radio telt. En dat je in die minuut mooie dingen kunt maken, is mij tijdens de NPO Summerschool wel duidelijk geworden. Of het nu een ontroerende plaat is die je draait of een inspirerend gesprek is met een gast. Bij de NPO Campus leer je om van elke minuut op de radio iets bijzonders te maken en te genieten." 

Nikki Oldekamp
"Een keileuke en leerzame week! Er doen mensen mee met heel verschillende achtergronden en ervaring, maar allemaal met het doel om meer te leren. Niet alleen van de workshops, maar ook van elkaar!"

Luc Sarneel
"Als je dacht alles al te weten van radio maken dan moet je voor de grap eens mee doen met de NPO Campus Summer School. Daarna weet je echt álles!"

Merel Wielaert
"De NPO Summerschool is een goed werkende hogesnelheidstrein door radioland. Elk station wordt op tijd gehaald en je leert in een week enorm veel facetten kennen van wat radio is, betekent en zou moeten zijn. Leerzame workshops met grootmeesters uit het vak. De relaxte setting maakt het ook nog eens ontzettend gezellig! In de zomer op "school" zitten is nog nooit zo leuk en divers geweest."

Doe jij dit jaar mee?
Dit jaar is de NPO Campus Summer School van 2 tm 6 juli. Om daarbij te zijn, moet je door ons geselecteerd worden aan de hand van je demo. Of je wint een wild card. Hoe je dat doet, lees je hier